fredag 22 november 2019

Müsli i långa banor

Kärt barn har många namn och det får man väl ändå säga om müsli. Maken fick för många år sedan ett recept på en blandning av en Homeopat i VÄXJÖ och sedan dess gör jag alltid vår blandning själv. Lite beroende på vilka gryn och frö det finns i affären. I grundreceptet fanns inte havre med så det har jag lagt till för att dryga ut müsli. Vill man lyxa till det lite extra så kan man i stället göra Granola som är en variant av müsli, men som i stället är ugnsrostad och gärna tillsatt med några bär, som i affären ofta benämns som superbär. Jag läste lite om vad  müsli ursprungligen kom i från och tydligen var det läkaren Maximillian Bircher-Berner som lanserade frukostblandningen på ett sanatoriet på Zürichberg på 1900 talet och ursprungsblandningen bestod av rivet äpple, havren, nöter, mjölk samt citronsaft och den serverades som en lätt kvällsmåltid. Så från kvällsmat till blev blandningen frukost.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar