söndag 19 januari 2020

Gourmet mat efter en dag i skidspåret.

Sjön suger, ja det är väl ett begrepp som alla känner igen. För hur gott är det inte att smaska i sig fika på stranden efter all svalkande bad en sommardag när solen gassar eller en dag på havet lockar också till kulinariska måltider när man väl kommit i hamn. Hur är det då efter en dag i skidspåren, självklar samma hisnande längtan efter gourmet mat, men nu stöter det ofta på patrull eftersom köket i den hyrda stugan inte kan bidraga med varken ingredienser eller köksutrustning. Så vad är då alternativen när hungern pockar på. Vi nappade på ett alternativ som passade hungriga magar och det var att köpa med sig take away från Lammet & Grisen . Så nu är det bara att slänga av sig alla våta skidkläder hoppa in i duschen, korka upp en flaska vin av bästa sort, därefter värma på potatisgratängen och lammfilén/fläskfilén. Ja vi tog båda filerna och till det fick vi med rödvinssås och pepparsås. Som grädde på moset tog vi rostade rödbetor med chèvrekräm. Och som avslutningen det hela  en härlig krispig gruyere, även om vi tjuvstartade med den innan maten. En riktigt bra avslutning på en dag i skidspåren.








1 kommentar:

  1. Det är alltså inte träningsläger ni är på? Låter dock som en bra kombination med skidåkning och delikata måltider.

    SvaraRadera