måndag 28 oktober 2019

Vintertid och kexchoklad

I går hade vi lyxen av att få tillbaka den där timmen ifrån sommartiden i våras, så dagen blev hur lång som helst. Eftersom det inte var något uteväder precis så fick det bli inomhuspill med en det ena än det andra. I dag står regnet som spö i backen, vilket vi naturligtvis är både nöjda och glada över, men kanske inte just i dag. I går blåste det 18 sekundmeter på södra Öland så nu har vi löv i drivor över hela tomten från ekarna runt omkring oss. Jag hade tänk att ta en kratta dag i trädgården idag men det känns så där när regnet vräker ner. När vinden ven runt knuten i går och vi fick den där extra timmen så passade jag på att gör kexchoklad. Det är så enkelt att knåpa ihop dessa små godbitarna. Lite nougat, choklad och rån och vips så har man flera små bitar av njuta av. Receptet på hemgjord kexchoklad hittar du under bilderna












Ingredienser 
20 bitar
100 g nougat
100 g choklad
20 st smörgåsrån

Garnering
200 g choklad
1/2 msk rapsolja

Gör så här:
1. Smält chokladen och nougaten över vattenbad eller i micron.
2. Pensla chokladblandningen över 3 smörgåsrån och lägg ihop dem med chokladsidan upp och lägg sedan på ett fjärde rån. Upprepa proceduren med de andra rånen och ställ sedan in dem i kylen så de stelnar.
3. Dela de chokladfyllda rånen i tre mindre delar.
4. Garnering: smält chokladen över vattenbad eller i micron och rör sedan ner oljan. Pensla eller doppa de små bitarna. Du behöver inte pensla undersidan om du inte vill. Lägg dem på ett galler och sätt in dem i kylen en stund
5. Ät och njut av dessa krispiga kex.

Lycka till 🤸‍♂️

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar