fredag 27 mars 2020

I går åkte gräsklipparen fram

Det kanske är lite tidigt att klippa gräset men i går släppte vi lös vår Sally på den toviga mattan. Det har gått hårt åt gräsmattan efter två somrar med begränsad tillgång på vatten, frågan är väl om man verkligen kan säga gräsmatta tummarna kanske är ett bättre ord. Mattan ser ganska grön ut men om man skärskådar det gröna ordentligt så ser man att det mest är ogräs mellan de lite spretiga tuvorna av gräs. Lite regn och lite hjälp med näring kanske kan hjälpa till att får ordning växtligheten. Något som ofta är ett säkert kort i grönsakslandet är rabarber och nu börjar de skira knotorna spricka ut till blad. Dessutom har persiljan, gräslöken och ramslöken fått fart på sitt växande. Tyvärr sätter de kalla nätterna växtligheten på paus så de växer inte med stormsteg precis. Något som verkligen spira även om de slokar ordentligt efter en frusen natt är Kejsarkronorna.












1 kommentar:

  1. Hej!

    Visst är det trevligt med den prunkande våren när allt börjar växa och man får ta fram sin motorgräsklippare och upptäcka att den startar på första draget.
    Efter en torr vår har vi fått rejält med regn i olika omgångar så nu växer gräsmattorna rejält men jåg får hoppas att vi slipper mördarsniglarna som även dom gillar fukten.

    Ha en fin vår och sommar!

    Mvh
    Håkan
    Öland Turist
    http://www.olandturist.com

    SvaraRadera