måndag 7 januari 2019

Vilka läckerbitar hos Nilssons konditori i Oskarshamn

Det behövs inga resor till huvudstaden för att kunna njuta av magiska praliner. Nej, det räcker med att åka till  Nilssons Konditori i Oskarshamn. Jag gjorde ett besök på detta anrika konditori från 1920 talet i förra veckan. Hela bageriet var fyllt av njutande lunchgäster och förväntafulla fikagäster eller sådan som jag som inte fick nog av att titta på alla underbara små lyxiga praliner och som knappt kunde bestämma sig. Första valet var så klart en semla till maken eftersom semmelsessongen har börjat enligt honom. Men tillbaka till pralinerna, det räcker nästan med att säga att konditoriet blev utsett till Årets konditori 2009. Konditorn Anders vann titeln Årets konditor 2015 dessutom blev han världsmästare i marsipan 1996. Tänk världsmästare i marsipan, det slår väl nästan vilket 100 meters lopp som helst. Och som om det inte var nog så blev konditorn utsedd till , hör och häpna - Världens bästa konditor 2017. Efter mycket beslutsångest lämnade jag konditoriet med små vackra påsar med en tomteluva och en prinsesstårta och ett par andra exemplarisk perfekta praliner. Om de var goda? De var helt magisk balans mellan de två olika fyllningarna och det goda chokladytterhöljet. Missa inte Nilssons konditori om du besöker metropolen Oskarshamn eller helt enkelt ta en sväng dit.
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar