torsdag 17 januari 2019

Browniebitar med jordnötssmör

I bland kommer jag in i ett bakflow. Degarna gör sig nästan själv och med hjälp av ugnen sprider sig den magiska doften av nybakade kakor och bullar i hela huset. Jag försöker hitta så många recept som det bara är möjligt på kakor som inte består av mjöl, socker och smör. Socker går att ersätta med alternativa sötningsmedel eller som jag hellre föredrar -dadlar, smör är inga problem det finns cocosolja om det nu behövs men mjölet då? Ja, det går att använda bovete, majs eller mandelmjöl. Kakao är smaksättare som anses både nyttigt och gott. Jag hittade ett nytt recept  i senaste numret av Mer Smak från Coop” Snabba Browniebitar med jordnötssmör” . Helt fantastiskt att slippa ugnen,  jamen då luktar det inte nybakat? Nej, men kakaon av bästa kvalitet  sprider sin ljuvliga bouquet, under tiden som bullarna sprider dofter av nybakat. 










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar