Recept under bilderna:
Fikonbröd
Ingredienser
200 g fikon
3 dl linfrö
7 dl kokande vatten
1 pkt jäst
5 dl ljummet vatten
1 msk salt
3/4 dl olivolja
1 pkt Lantbrödsmjöl 4 sädesslag 1,5 kg
Vetemjöl
Gör så här
1. Lägg fikon eller aprikoser eller russin eller vad du har i en bunke tillsammans med linfrö och häll över kokande vatten, låt det stå 1 timme eller till det är ljummet.
2. Rör ut jästen i det ljumma vattnet och tillsätt linfrö blandningen.
3. Tillsätt övriga ingredienser och tillsätt vetemjöl så det blir en formbar deg men ändå lite lös.
4. Låt degen jäsa 45 min
5. Sätt på ugnen på 250 grader för småbilarna
6. Forma degen till 12 bullar och två bröd eller ca 60 bullar om du bara vill göra det.
7. Låt jäsa 30 min
8. Sätt in bullarna i ugnen ca 8-10 min
9. Sänk temperaturen till 225 grader
10. Sätt in bröden i ugnen ca 20-25 min.
Lycka till 🤸♂️
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar