tisdag 1 februari 2022

Då går vi in i februari

Då har vi lämnat årets första månad och ser med tillförsikt mot en härlig februari. När barnen var små åkte vi alltid till Sälen v.8 då vi alla hade februarilov och det var många dagar i skidbacken då temperaturen dalade ner till 10-15 minus grader. Det blev ett par åk i backen och sedan in i  en värmestuga för att tina upp sina stelfrusna tår och händer. Pjäxorna på den tiden var kanske inte av det bästa värmeisolerande materialet. Nu förtiden blir det mest skidåkning på platte marken så långt från backar och skidliftar man kan komma. Det är något visst med nypistade skidspår som är såväl preparerade att man bara far fram, maken gav sig iväg på ett pass på 8 km i går i jättefina spår, även om det var lite strävt så var ansåg nöjd efter sitt lopp och han blev ännu nöjdare då vi stannade till på Gammelgården och inmundigade en härlig våffla med hjortronsylt, de ni är goa grejer det.














1 kommentar:

  1. Det är roligt att läsa vad du skriver Eva. Jag frågade Erik igår om när han trodde att ni kom hem. Han svarade att de borde inte komma hen förän April är slut, varför skulkle de vara här nu?

    Jag håller med honom. Att kunna bo uppe i Sälen på vintern med den energi som finns där och de möjligheter som ges till ett härligt välbefinnande. Sedan komma hem till Öland resten av året. Det är verkligen så rätt och vi tycker ni har gjort det så bra. Njut av er tillvaro och hälsa Gunnar.

    SvaraRadera