tisdag 10 september 2019

Ejes choklad

Vad är det med choklad egentligen. När jag kommer in i en butik där hyllorna bågnar av choklad så händer något i sinnet. Är det så att vi i första anblicken äter med ögat. För visst är det väl så att när man ser en vacker butik så scannar vi av hela butiken från topp till tå innan vi går in i detaljerna och låter oss frossas i läckerheter, om det nu är choklad vill säga. Choklad i alla former gör något med oss, för det finns väl ingen som inte gillar choklad i alla de former. Choklad innehåller som bekant ett ämne som heter teobromin som har en uppiggande effekt. För visst bli man lite gladare av att låta en god pralin avnjutas i gommen. I helgen besökte vi ”Marianne Jidoffs” favorit butik på Eriks Dalbergsgatan i Stockholm. De har så god choklad med egen tillverkning.  Ni som läser Denise Rudbergs böcker vet precis vem Marianne Jidoff är och att hon har en stående beställning av vit tryffel-nougat från Ejes Choklad. Den 11 och 12 oktober kommer Denise att signera sin 9:e bok om Marianne Jidoff - Under nio nätter. Hade jag bott i huvudstaden hade jag garanterat hängt på låset till denna underbara lilla butik  en av dagarna.















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar