lördag 28 september 2019

Bokmässan i Göteborg

Är det något som Göteborg har som vi inte har på Öland så är det regn, men de har definitivt något som vi absolut inte har och det är hela svenska eliten i litteratur samlat under några dagar på Bokmässan. Den här tillställningen sammanträffar alltid samtidigt som det är skördefest här på Öland. Det här året hade jag bestämt mig för att åka på bokmässan. Det är alltid både roligt och inspirerande att vandra runt i de långa gångarna och njuta av doften av böcker, allt från barnböcker till stora litterära verk. Fast det mest givande är nog att lyssna på författarsamtalen. Svägerskan och jag hade bestämt oss för att lyssna till Anders Hansen, men efter att vi irrat runt och blev lotsade än hit än dit så kom vi fram när framträdandet var slut. Vi fick lyssna en stund på 
Björn Hellberg. Vi lyssnade på ett miniföredrag om Klimatångest, tre tjejer som skrivit böcker om klimatpåverkan från sopsortering till flygresor.
Maken och svågern lyssnade på ett föredrag om Konsulenterna: kampen om Karolinska med Anna Gustafsson och Lisa Röstlund. Den som garanterat drog flest publik måste ha varit Kristin Kaspersen med sin bok Tacksamhet hon har skrivit om Den tacksamma vägen till mer styrka och glädje i vardagen. Trötta och berikade lämnade vi ett regnigt Göteborg och körde till hör och häpna ett regnigt Öland. Hela vägen lyssnade vi på boken Konsulterna: kampen om Karolinska. Ren och skär skandal om hur gigantiska summor skattepengar betalats ut till mer eller mindre seriösa konsultbolag.   Först Macciarini skandalen sedan ett nytt oprövat vårdkoncept-värdebaserad vård. Ett bedrägligt sätt att manipulera i den svenska sjukvården.
Macchiarini















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar