onsdag 6 december 2017

Lakritsfudge så gott

Är man lakrits älskare så är det dessa bitarna en juvlig smakupplevelse. Turkisk peppar i samklang med choklad och lite vinterströssel för att efterlikna någon form av vinterkänsla. För om ute kan jag inte påstå att det är så mycket vintekänsla precis 7 plusgrader och regn. För att återgå till fudgen så var det inga problem att göra dem, i med alla ingredienser i en gryta och koka ihop till smeten blir 120 grader.
Låt stelna och sedan försök att låta bli att äta upp dem innan jul eller också gör det och koka nya innan jul.
Recept under bilderna









Ingredienser:
3 dl vispgrädde
4 dl strösocke
50 gram smör
4 msk ljus sirap
1 påse krossade turkisk peppar
200 gram mjölkchoklad
svart karamellfärg

Garnering: 
Strössel vinterkänsla eller lakritsströssel

Gör så här:
Krossa karamellerna i mortel.
Lägg alla ingredienser utom choklad och karamellfärg i en kastrull.
låt sjuda upp under omrörning, till 120 grader.
Ta bort från värmen och bryt ner chokladen under omrörning.
Droppa karamellfärg och häll upp smeten i en bakplåtsklädd ugnsform.
Strössla över strössel och ställ kallt tills den kylts ner, gärna över natten
Skär sedan lagom stora bitar och servera.
Förvaras svalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar