Låt stelna och sedan försök att låta bli att äta upp dem innan jul eller också gör det och koka nya innan jul.
Recept under bilderna
3 dl vispgrädde
4 dl strösocke
50 gram smör
4 msk ljus sirap
1 påse krossade turkisk peppar
200 gram mjölkchoklad
svart karamellfärg
Garnering:
Strössel vinterkänsla eller lakritsströssel
Gör så här:
Krossa karamellerna i mortel.
Lägg alla ingredienser utom choklad och karamellfärg i en kastrull.
låt sjuda upp under omrörning, till 120 grader.
Ta bort från värmen och bryt ner chokladen under omrörning.
Droppa karamellfärg och häll upp smeten i en bakplåtsklädd ugnsform.
Strössla över strössel och ställ kallt tills den kylts ner, gärna över natten
Skär sedan lagom stora bitar och servera.
Förvaras svalt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar