torsdag 27 oktober 2022

Jag smygstartar med lite julgodis

Börjar det bli dags att förbereda sig för julgodistillverkning ? Det kanske är lite tidigt och speciellt om man vill ha några kvar till jul. Jag börjar lite stilla och lugnt med kexchoklad det kan väl i och för sig inte kallas för julgodis utan mer än kaka eller godis som är gångbar hela året om. Det är så enkelt att knåpa ihop dessa små godbitarna. Lite nougat, choklad och rån och vips så har man flera små bitar av njuta av. På tal om tidigt, jag såg att den lokala handlaren laddat upp med saffran , precis vid kassorna stod en stor korg full med saffrans påsar och jag tror att det till och med var extra pris 2 för 30 kr. Lockbete eller är det bara utförsäljning. Hur som helst så kändes doften av saffran långa vägar och då kom ingivelsen att det nog snart är dags för lussebullar, så det är väl bara att ladda och ge plats i frysen för kommande bak

 Receptet på hemgjord kexchoklad hittar du under bilderna













Ingredienser 
20 bitar
100 g nougat
100 g choklad
20 st smörgåsrån

Garnering
200 g choklad
1/2 msk rapsolja

Gör så här:
1. Smält chokladen och nougaten över vattenbad eller i micron.
2. Pensla chokladblandningen över 3 smörgåsrån och lägg ihop dem med chokladsidan upp och lägg sedan på ett fjärde rån. Upprepa proceduren med de andra rånen och ställ sedan in dem i kylen så de stelnar.
3. Dela de chokladfyllda rånen i tre mindre delar.
4. Garnering: smält chokladen över vattenbad eller i micron och rör sedan ner oljan. Pensla eller doppa de små bitarna. Du behöver inte pensla undersidan om du inte vill. Lägg dem på ett galler och sätt in dem i kylen en stund
5. Ät och njut av dessa krispiga kex.

Lycka till 🤸‍♂️

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar