fredag 28 januari 2022

Lammet och Grisen

Vad i hela friden är lammet och grisen ? Ja det kan man verkligen fråga sig. Restaurang Lammet & Grisen etablerade sig på Öland 1969 där en av ägarna hade blivit inspirerad av de glada grisfesterna på Mallorca. Ägaren Bengt Richert ägde då Horns Kungsgård där man bedrev fåravel och då man behövde avsättning för produktionen av lamm. Sagt och gjort så byggdes Restaurang Lammet och Grisen upp i en fantastisk miljö på ägorna runt Kungsgården som är ett naturreservat. Det gick några år innan det var dags för nyetablering av ny restaurang och den här gången blev det härliga vinter metropolen Sälen. 1991 slogs dörrarna upp till den exklusiva restaurangen bland skidåkare och vinterentusiaster, 45 000 besökare under vinterperioden på 5 månader som får njuta av grillat lamm, fläsk och oxfilé. Till detta serveras underbara tillbehör av vällagade grönsaker. Det blev en fantastisk kväll med dottern och blivande svärsonen som kommit upp till Sveriges vinterland.

 














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar