lördag 28 februari 2015

Man tager vad man haver sa Kajsa i Varg

vad det inte så ordspråket löd ? ja i går kväll blev det verkligen man tager vad man haver eller lite tråkigare uttryckt kylskåpsrensning. Hur som helst det blev ganska god supé en fredag kväll i slutet av februari. Jag fixade till en gratäng av vad huset kunde erbjuda, kassler med allehanda grönsaker i en salig blandning. Till detta serverades surdegsbröd och en fräsch sallad och ett eller det var kanske 2 glas rött till det..

Recept under bilderna










 Lägg ett lager zuccini i en ugnsfast form, lite färska champinjoner över det. Stek kasslerstavar och lägg över det på detta några tomater. Har du paprika så lägg i det också. Gör en sås på 3 dl crème fraich, 1 tärning kycklingfond  smaksätt med sambal oelek och salt, häll över grönsakerna och kasslern och toppa med riven ost och knaperstekt bacon, in i ugnen 200 grader ca 20 min eller till till dess att grönsakerna är mjuka. serva en god sallad eller ris till. smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar