söndag 23 november 2014

Fisksoppa med avokado och grapefruktsalsa

Det låter som en salig röra, grapefrukt och fisksoppa.  Men jag kan lova att det var en riktig kulinarisk upplevelse, för att sätta lite extra tuch på det hela drack vi ett vin som vi köpte i Tyskland för några veckor sedan och som är gjord på Silvaner druvor. Silvaner druvorna har blivit en riktig favorit hos oss. 

Receptet hittar du under bilderna







Ingredienser 4 pers.

500 g blandad fisk,  (gös ,lax,torsk) Jag köpte frusen fisk i tärningar, helt ok
1/2 tsk salt
1 fänkål
6 salladslökar alt. 2 st. purjolök
1 msk olja att steka i
2 dl vitt vin
7 dl vatten
4 msk hummerfond i flaska
1 dl grädde

Salsa:
1 grapefrukt
2 avokador
1 vitlöksklyfta
2 msk hackad persilja

Gör så här
1. Tina fisken om den är frusen alt skär färsk fisk i bitar och salta. Skär fänkålen och salladslöken i bitat
2. Salsa, skala och filea grapefrukten och skär i små bitar, dela avokado i små bitar. blanda i hop. krydda med persilja, pressad vitlök, sambaloelek.
3. Fräs fänlålen och salladslöken hastigt. Häll på vin, vatten, hummerfond och grädde. Låt soppan koka upp. Lägg i fisken och låt den sjuda på svag värme 4-5 min. Servera soppan i skålar och lägg en klick med salsa överst. Härliga kombinationer. 

TIPS: använd matlagningsgrädde istället för vatten. Eller vispgrädde för en fylligare smak

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar