torsdag 27 november 2014

Chokladtryffel med crunch och wienernougat

Är det för tidigt att sätta igång med julgodis?, ja det beror på om man kan låta bli dem eller inte i annat fall är det bara att koka på en omgång till. jag gjorde chokladtryffel med crunch och wienernougat. Båda sorterna var väldigt enkla att göra och smaken var det inget fel på.

Recept under bilderna




Ingredienser
  • 100 g vit choklad 
  • 200 g mörk choklad 
  • 1 dl vispgrädde 
  • 25 g smör  ( rumstempererad)
  • 1 tsk honung 
  • 1 tsk mörk rom eller konc apelsinjuice
  • 2 dl Rice Krispies

Så här gör du

  1. Klä en form, ca 15x20 cm med plastfolie.
  2. Hacka den vita chokladen 
  3. Hacka den mörka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen och låt stå ett par minuter. Rör ner smör, honung och rom eller apelsinjuice och blanda till en jämn smet.
  4. Blanda Rice Krispies  och den vita chokladen och vänd ner det i Tryffeln
  5. Häll tryffeln i formen och låt svalna. Skär till önskad form.








Ingredienser

250 g Nougat
100 g rostad mandel
100 g mörk choklad

gör så här
1. Rosta mandeln i en torr stekpanna en kort stund
2. Smält nougaten över ett vattenbad
3. Hacka den mörka chokladen och häll i den i den varma nougaten
4. Rör i mandeln och häll upp i en plastklädd form, ställ in i kylen för att stelna och skär den sedan i lagom stora mumsbitar.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar