söndag 17 mars 2013

Stavgång

Vilket underbart väder Öland har bjudit sina invånare på, strålande solsken, klarblå himmel och takdropp. Sundet ligger åter stilla med ett lager blankis.   
                                                         


Maken har tagit fram sina Bungypump stavar för att få lite bättre effekt på sin träning, jag själv får nöja mig med vanlig gång och spara min armbåge. Hoppas att  musarms problemet ger sig snart så att även jag kan köra ett stavgångs pass.


Stavgång är effektiv och mångsidig träning.
Stavgång har många fördelar framför vanliga promenader. Om man går raskt och intensivt ger den bättre konditions-, styrke- och rörlighetsträning än en promenad utan stavar. Samtidigt förbränner man nästan dubbelt så mycket energi.
Stavgång är också mer skonsam för knäna och ryggen jämfört med löpning. Dessutom använder man till och med fler muskelgrupper än vid löpning. Framförallt är det muskler i ben, mage, rygg, armar och bröst som får arbeta.
Belastningen på musklerna fördelas jämnt, så risken för obehag och smärta blir mindre än vid till exempel löpning. Stavgång ger därför effektiv konditionsträning för den som inte vill eller kan jogga eller styrketräna på andra sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar