lördag 2 mars 2013

Rawfood bakelse på Bremersons Saluhall i Kalmar

Jag köpte fantastiskt goda  rawfood bakelser på Bremersons Saluhall i Kalmar . Vad sägs om hallon, choklad-banan eller lime topping, på en god mandelbotten.

 

Vad är raw food?

Raw food är mat som inte värmts upp till mer än max 42 grader. Raw food är levande föda

Vill man göra en egen Rawfood bakelse så hittade jag ett receptet här
http://gittesgreenliving.gili.se/


Raw chokladtårta med hallontopping

Botten
3 dl Mandel
1 msk Kokosolja
1 msk Kakaosmör
1 tsk Agavesirap
1 tsk Citronjuice
Smält kakaosmöret och kokosoljan i vattenbad. Mixa mandeln till grovt mjöl och tillsätt resten av ingredienserna. Mixa till en deg som du trycker ut i en form med löstagbar bitten. (klä den med plastfolie innan så tårtan blir lätt att lossa)

Fyllning
5 dl Cashewnötter
3 dl Kakao
3-4 Avocado (beroende på hur stora de är)
0,5 dl Agavesirap
1 dl Vatten
Mixa nötterna till fint mjöl, tillsätt resten och mixa till en slät och kletig smet. Bred ut fyllningen över botten i formen.

Topping
8 dl Jordgubbar och hallon (jag tog hälften av varje)
1-2 msk Agavesirap (fler hallon = mer sirap)
2 dl Kokosolja

Tina bären helt om de varit frusna. Mixa dem med agavesirapen. Har du mest jordgubbar behöver du bara 1 msk, har du mest hallon behöver du mer sirap. Smält kokosoljan i vattenbad och häll i de mixade bären. rör tills kokosoljan och bären har smält ihop helt. Häll toppingen över fyllningen och ställ in allt i frysen ett par timmar. När toppingen stelnat kan du försiktigt ta ut kakan ur formen och skära i bitar. Denna är bäst när den är ”nästan” tinad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar