tisdag 15 november 2022

Fisksoppa med avokado och grapefruktsalsa

Det låter som en salig röra, grapefrukt och fisksoppa.  Men jag kan lova att det var en riktig kulinarisk upplevelse. Nu när mörkret sänker sig och det visserligen fortfarande är sommar ja, iallafall meteorologisk sommar. Temperaturen dyker inte under tio grader så då anses det som om vi fortfarande är sommar men jag skulle nog mer säga att det är höst för inte ett löv är Kvarnparken träden nu ligger de på marken och ger mylla åt marken. Men för att återgå till soppan med fisk, grapefrukt och avokado så låter det kanske lite märkligt men attan vad gott det är den syrliga salsan sätter extra sting på fisksoppan. Så nu när mörkret lägger sig så det är dags att fylla hus och koja med tända ljus då är den här värmande soppan ett måste.


Receptet hittar du under bilderna







Ingredienser 4 pers.

500 g blandad fisk,  (gös ,lax,torsk) Jag köpte frusen fisk i tärningar, helt ok
1/2 tsk salt
1 fänkål
6 salladslökar alt. 2 st. purjolök
1 msk olja att steka i
2 dl vitt vin
7 dl vatten
4 msk hummerfond i flaska
1 dl grädde

Salsa:
1 grapefrukt
2 avokador
1 vitlöksklyfta
2 msk hackad persilja

Gör så här
1. Tina fisken om den är frusen alt skär färsk fisk i bitar och salta. Skär fänkålen och salladslöken i bitat
2. Salsa, skala och filea grapefrukten och skär i små bitar, dela avokado i små bitar. blanda i hop. krydda med persilja, pressad vitlök, sambaloelek.
3. Fräs fänlålen och salladslöken hastigt. Häll på vin, vatten, hummerfond och grädde. Låt soppan koka upp. Lägg i fisken och låt den sjuda på svag värme 4-5 min. Servera soppan i skålar och lägg en klick med salsa överst. Härliga kombinationer. 

TIPS: använd matlagningsgrädde istället för vatten. Eller vispgrädde för en fylligare smak

Lycka till 🤸‍♂️

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar