fredag 27 maj 2022

Från doftsensation till smaksensation

Jag säger bara vilken kulinarisk upplevelse vi fick uppleva i tisdags. Det var nästan Stockholm tur och retur men så skulle vi också dinera på Operakällaren i storstaden. Vi hämtade upp dottern som kom med tåget från Växjö och därefter gick vi vidare till restaurangen med anor från 1700 talets slut. Vi kände så klart historiens vingslag så fort vi kom in genom dörrarna till den kulturminnesmärkta byggnaden där gammalt möter nytt, ett glas bubbel med så vackert tilltugg serverades på verandan innan vi visades in till våra platser i restaurangen. Därefter serverades den ena läckerheten efter den andra för vad sägs om Saltad Makrill från Bohuslän med isad consommé & grapefrukt med krusbär  och därefter serverades Isländsk marulk med Oscietra Kaviar, vit sparris och  Sandefjordssås. Efter lite andhämtning så serverades Grillat och brässerat Vårlamm från Mälardalen med en emulsion av ramslök & bladmynta. Å så till sist eller rättare näst sist efterrätten Vaniljkokta rabarber, karamelliserad gräddglass. Och emellan allt detta kom det in nybakat bröd av all de slag en kavring som var så god att det nästan inte finns ord för det. Efter all denna magiska matupplevelse serverades till slut en hel kakbuffé med Madeleinekaka, små vackra petit choux med härlig chokladfyllning och som kronan på verket små läckra praliner som fullkomligt smälte i munnen. Det var den absolut bästa restaurangen vi besökt ever, att källarmästaren dessutom var från Glömminge här på Öland och en av servitriserna var från Lessebo gjorde att vi kände oss som hemma, med andra ord en toppen upplevelse.























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar