söndag 17 januari 2021

Apelsiner när de är som bäst

Idag vill jag slå ett slag för apelsiner nu när vi befinner oss i den bästa årstiden för citrusfrukter. Vad kan vara bättre än att starta dagen med ett par klyftor blodapelsin. Jag läste någonstans att i en del affärer har man tagit bort ordet blodapelsin och kallar apelsinerna röda eller gula. Lite märkligt ändå vad ordet blodapelsin sitter i barndomsminnet och förknippas med apelsiner lite utöver de vanliga, för hur var det innehöll apelsinerna blod egentligen? Naturligtvis inte, blodapelsiner har en kort säsong och odlas bara på några få platser främst i Sicilien. Vem kan motstå ett glas färskpressad apelsinjuice på morgonen Men för att hålla nere blodsockret är det bättre äta dem som de är istället för att pressa dem. En sak kan vi väl vara överens om att apelsinerna är bra för båda kropp och själ nu när vintern har tagit ett grepp om hela Sverige.
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar