torsdag 6 februari 2014

Paleomorotsbröd

Hittade ett recept på ett snabbakat bröd, ingen jäst och då naturligtvis ingen jäsning. Brödet innehålle dessutom inget vetemjöl endast mandelmjöl och kokosmjöl. Det blev en härlig färg av de rårivna morötterna som ingår. Dessutom smakade de ljuvligt.











Detta behöver du till ett bröd/12 rutor


4 dl mandelmjöl

½ dl kokosmjöl

5 msk psyllium husk eller fiberhusk

½ dl krossat linfrö

1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver

1 tsk havssalt

2 tsk brödkrydda

2 dl finriven morot (ca 2 små morötter)



6 ägg

2 dl vatten



Lite olivolja eller kokosolja att smörja formen 20x30 med

 

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Skala och riv morötterna fint
  • Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke
  • Vispa samman äggen och vattnet i en annan bunke
  • Häll äggblandningen över de torra ingredienserna och rör om till en deg
  • Krama lätt ut vätskan ur morötterna och blanda ner dessa i degen
  • Låt degen svälla i 5 minuter
  • Smörj långpannan med lite olivolja eller kokosolja
  • Klicka ner degen i formen
  • Tryck ut degen med hjälp av händerna
  • "Picka" brödet med en gaffel
  • Grädda brödet i ca 20 minuter tills det fått fin färg och känns torr på provstickan
  • Ta ut brödet och låt det svalna något
  • Skär brödet i rutor
  • Låt brödet svalna på galler

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar