Detta
behöver du till ett bröd/12 rutor
4 dl
mandelmjöl
½ dl
kokosmjöl
5 msk psyllium husk
eller fiberhusk
½ dl krossat
linfrö
1 tsk bikarbonat
eller 2 tsk bakpulver
1 tsk
havssalt
2 tsk
brödkrydda
2 dl finriven morot
(ca 2 små morötter)
6
ägg
2 dl
vatten
Lite olivolja eller
kokosolja att smörja formen 20x30 med
Så
här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader
- Skala och riv morötterna fint
- Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke
- Vispa samman äggen och vattnet i en annan bunke
- Häll äggblandningen över de torra ingredienserna och rör om till en deg
- Krama lätt ut vätskan ur morötterna och blanda ner dessa i degen
- Låt degen svälla i 5 minuter
- Smörj långpannan med lite olivolja eller kokosolja
- Klicka ner degen i formen
- Tryck ut degen med hjälp av händerna
- "Picka" brödet med en gaffel
- Grädda brödet i ca 20 minuter tills det fått fin färg och känns torr på provstickan
- Ta ut brödet och låt det svalna något
- Skär brödet i rutor
- Låt brödet svalna på galler
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar