torsdag 20 februari 2014

Chiafrön vad annars!


Nu ha även jag hakat på trenden med Chiafrön. När man läser information om Chia på nätet så får man en känsla av en super produkt och det kanske det är. följande info har jag hittat på nätet

Chiafrön är Världens mest potenta och funktionella råvara
Chiafrön är en av världens bästa omega 3 källor och har visat sig ha en aptit och kolesterolsänkande verkan.
Chiafrön konsumerades av indianerna i Nordamerika för att orka med flera timmars vandringar. Nu använder många amerikanska löpare Chiafrön som kosttillskott för att orka mer och förbättra sin kapacitet. Chiafrön innehåller alla essentiella, livsviktiga aminosyror, vilket gör det till ett komplett proteintillskott. Se Runners World april 2012.

Två teskedar chiafrön ger dig hela dagsbehovet av alfalinolensyra och Omega 3.
Det har också visat sig i flertal studier att Alfa-Linolensyra som finns naturligt i Chiafrön kan motverka inflammationer i tarm och mage, öka cellmembranens genomsläpplighet.Chiafrön innehåller Alfa-Linolensyra som är en livsnödvändig fettsyra som måste tillföras och den finns inte i kapslar medOmega 

Antioxidanter
Chiafrön Eco är också rikt på naturliga antioxidanter, protein, vitamin B, kalcium, fosfor, zink och kostfibrer som är bra för magen, skelett och ditt immunförsvarChia-frön innehåller inga konserveringsmedel eller tillsatser, vilka inte heller behövs p g a den höga halten av naturliga antioxidanter. De viktigaste anti-oxidanterna är klorogensyra, kaffeinsyra, myricetin, quercetin, och kaempferol.

Vitaminer, mineraler aminosyror
Chia-frön är dessutom rika på vitamin B, kalcium, fosfor, potassium, zink, koppar, magnesium, 18 aminosyror och innehåller ämnet bor som fungerar som en katalysator för upptagandet av kalcium.
Efter den här informationen så provade jag lite Chiagröt, ja det var inte så dumt faktiskt



Gör så här:

2 msk chiafrön
1 msk kokosflingor
1/4 tsk vaniljpulver
2 dl mandelmjölk
2 finhackade dadlar
Blanda allt i en skål och ställ kallt över natten, ta fram och njut!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar