torsdag 22 september 2022

Långpannebröd

Ni som läst bloggen tidigare vet så klart att långpannebröd det är min favorit iallafall om när det kommer till att baka dem. Det går enkelt och smidigt att fylla en långpanna och så vips in i ugnen. I går hittade jag ett gammalt recept på just långpannebröd med citron och morot, det låter väl gott och det är det också det luktar citron i hela huset. Det är ett väldigt bra recept det är bara att sno ihop alla ingredienser och lägga på en liten plåt eller form på kvällen och sedan sätta in plåten i kylskåpet över natten, sen på morgonen upp i ottan då elen är billig :) och sätta in dem i ugnen. Det doftar ljuvligt av den milda citronen och moroten sätter lite extra piff på brödet, så med andra ord en bra start på en vacker höstdag. 🍂

Recept under bilderna











Långpannebröd med citron och morot


Ingredienser
25 g jäst
3,5 dl vatten
1 citron ( rivet skal)
1/2 msk salt
1/2 msk brödkryddor
1/2 dl hela linfrön
7 dl Ölandsvetemjöl eller vanligt vetemjöl
1 finriven morot

Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader
1. Blanda ut jästen i vatten
2. Tillsätt alla övriga ingredienser och rör runt till en smidig deg. Plast in och låt jäsa i rumstemperatur 1 tim.
3. Lägg ett bakplåtspapper i en liten form 20*30 cm och häll över degen och platta till, lägg plast över och sätt in i kylskåpet
4. På morgon tar du ut brödet och grädda forma ca 9 st rutor och ställ in i ugnen  i ca 30 min.

Lycka till 🤸‍♀️

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar