tisdag 21 september 2021

Precis som delicato bollar

Så var benämningen i receptet precis som delicato bollar. Det måste väl ha varit hundra år sedan jag åt en delicato boll eller bulle eller vad de nu heter, så några referensramar på hur de skall smaka har jag inte men de så väldigt goda ut och som vanligt skall det gå snabbt och lätt. Det är sådana där bra kakor att ha på lager när barnbarnen kommer på besök, då brukar det vara en strykande åtgång på kakor av alla de slag eller varför inte bara själv mumsa i sig en boll till eftermiddagskaffet när sötsuget nästan blir outhärdlig. Egentligen är det väl ingen skillnad på chokladbollar och just de här delicatobollarna mer än att delicatobollarna doppas i choklad och sedan rullas i kokos, så visst blir det en liten extra tatch på det hela.

Recept under bilderna









Delicatobollarna ca 20 st

Ingredienser:

4 dl havregryn
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 msk kaffe
50 g smält mjölkchoklad

Doppas i 200 g mörk choklad och  rullas i kokos

Gör så här:
1. Mixa havregrynen så att det blir fina smulor
2. Blanda i smör, socker, kakao och vaniljsocker och kör runt ett par varv till i matberedaren 
3. Häll ner kaffe och den smälta mjölkchokladen och rör ihop.
4. Rulla sedan små bollar och ställ dem  i kylen så att de fick stelna helt. 
5. Doppa bollarna i smält choklad när de är kalla och rulla dem sedan i kokos eller strö över kokos eller något annat gott.

Lycka till 🤸‍♀️

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar