fredag 4 juni 2021

Honungsfrallor till frukost

I bland varken orkar man eller har lust att att stå och knåda deg och jäsa bullar hela förmiddagen iallafall inte nu när solen strålar från en klarblå himmel och när det dessutom är så varmt och härligt redan i arla morgonstund. Jag har kommit på knepet för vem vill inte ha goda nybakade frallor på morgonen, ja vad är då knepet? Sätt degen på kvällen och låt den stå hela natten och när du sedan går upp på morgonen ja då är degen klar och det är bara att baka ut frallorna och in i ugnen med dem. När andan faller på så brukar jag sätta surdegsbröd men då sätter jag degen på morgonen låter de jäsa hela dagen och rullar baguetterna och låter de jäsa i kylen över natten, det är inte dumt det heller. Men idag blir det baktips på goda honungsfrallor. Testa att göra dem så enkelt och smidigt, rör i hop degen i en bunke och sätt på ett lock inget knådande utan bara röra ihop degen. Hur goda som helst. Recept under bilderna som vanligt











Honungsfrallor 9-12 st

Ingredienser:
3 gram jäst
3,5 dl kallt vatten
1 1/2 msk honung
1 1/2 tsk salt
6 dl rågsikt
2 dl vetemjöl special

Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en bunke du behöver inte knåda utan rör bara ihop till en deg. Sätt på ett lock på bunken och låt stå tills nästa dag.
Sätt på ugnen 250 grader och vik ihop degen till en stor bulle på mjölat bakbord och låt degen  vila tills ugnen är riktigt varm. Dela sedan degen i 9-12 delar och lägg på en plåt och grädda dem mitten i ugnen ca 12-15 minuter .
Låt dem kallna lite innan du hugger in på dem.

Lycka till 🤸‍♀️

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar