tisdag 13 april 2021

Vårens första primör

Vårens första primörer är i antågande, nu vet jag inte precis om man kan kalla nässlor för primörer men de små späda skotten tar sig nu sakta men säkert upp ur marken och bildar små buketter. Nässlor som är ett satyg i vanliga fall, de bränns och skapar så mycket irritation om man kommer i närheten med någon kroppsdel av brännhåren som sitter på hela växten utom på bladens ovandel, och alla vet vi hur det känns att brännas av nässlor. Men, nässlor innehåller så mycket nyttigheter att de är väl värda att plockas tidigt på våren och ätas. Nässlor innehåller En lång rad vitaminer och mineraler och att koka ihop en nässelsoppa ger kraft och mod till både kropp och själ. Den gröna färgen tillsammans med det vita ägget blir en fröjd för ögat och ni vet väl gratis är gott. Hittade just ett recept på bröd med nässlor, så jag får väl testa det. För ett grönt bröd låter väl härligt.














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar