Recept under bilderna
Strassburgare med chokladtryffel
Strassburgare med chokladtryffel
25 dubbla kakor
Deg
- 250 g smör, rumsvarmt
- 1 dl florsocker
- 2 msk vaniljsocker
- 2 dl (150 g) potatismjöl
- 2 dl (120 g) vetemjöl
- 1 krm salt
Fyllning
- 150 g mörk choklad ( jag blandade olika chokladsmaker hej vilt, jag tog vad jag hade hemma)
- 1 dl vispgrädde
- ½ dl mjölk
GÖR SÅ HÄR:
- 1. Sätt ugnen på 175 grader.
- 2. Mät upp smör, florsocker och vaniljsocker i en matberedare och mixa ihop tills allt blir vitt och fluffigt.
- 3. Tillsätt potatismjöl, vetemjöl och salt och mixa ihop till en deg.
- 4. Fyll en kraftig spritspåse med tyll.
- 5. Spritsa runda kakor med jämna mellanrum på en plåt med bakplåtspapper, (inte för tätt)
- 6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–12 min eller tills de fått lite färg. Låt dem svalna.
- Fyllning: Bryt chokladen i mindre biter. Lägg den tillsammans med grädde och mjölk i en kastrull och låt det smälta ihop på svag värme. Rör ihop till en slät och blank massa och dra kastrullen från plattan. Låt fyllningen stelna 1 tim i kylen.
- Bred chokladtryffel på undersidan av hälften av kakorna. Lägg ihop dem med resten av kakorna.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar