torsdag 1 februari 2018

Baka med bönor

Hur i hela friden kan det vara möjligt. Jag var väldigt tveksam först till de här frallorna. Dessutom är jag inte så förtjust i bröd bakade med ägg som bas. Nyfikenheten tog överhand och skulle de smaka förfärligt, ja då åker de i soporna. Som ni säkert förstår så blev jag glatt överraskad av både smaken, enkelheten och nyttigheten. Receptet hittade jag på Skönaböna på FB. Det tog inte många minuter att vispa i hop smeten och sedan 25 min. i ugnen. Enligt receptet skulle det var kikärtor, men jag hade bara kidneybönor och det gick bra det också, det blev en härlig rosa smet. Prova att baka de här, över färväntan. Recept under bilderna 







Bönfrallor

  • 3 st stora ägg eller 4 små
  • 1 tetra kikärtor eller kidneybönor. 
  • 2 msk fiberhusk.
  • 2 tsk bakpulver.
  • 1-2 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk havssalt

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen i 200 grader.
  2. Mixa kidneybönorna och ägg.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa.
  4. Klicka ut på bakplåtspapper och forma som bollar, med blöta händer.
  5. Strö över valfria frön.
  6. Grädda i 25-30 minuter.
  7. Låt svalna på galler.

Lycka till !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar