lördag 30 januari 2016

Restaurang Postgatan i Kalmar

I går blev det en riktig gastronomisk upplevelse tillsammans med grannarna Eva och Tomas på restaurang Postgatan i Kalmar. Tre menyer finns att välja på , Malmen, Ängö och Kattrumpan . De tre menyerna skiljer sig åt något i antal rätter och det mesta lokalodlat. Vi tog Ängömenyn och fick njuta av champinjon bädd med syrligt fläsk, Ballotine på majskyckling med rotselleri och brynt smör. Tredje rätten var en hummersoppa med syltade trattkantareller forellrom och ostchips. Därefeter serverades torskrygg med lök och rostad svartrot och till avslutning njöt vi av fryst creme på plommon med flädersky och torkad havtorn och till slut blodapelsin med nötter och choklad. Vinerna som serverades var perfekt avvägda till respektive rätt. Lagom mätta och oerhört nöjda lämnad vi Postgata och återkommer mer än gärna.









2 kommentarer:

  1. Hej Eva
    Lecker!
    Ich habe mir direkt die Adresse notiert.
    Wir sind jedes Jahr 4 Wochen auf Oland, in Byxelkrok.
    Meistens fahren wir einmal in den Süden oder nach Kalmar
    Postgatan 5 werden wir dieses Jahr besuchen.
    Liebe Grüße

    Smaskiga!
    Jag har just citerat adressen.
    Vi är varje år 4 veckor Öland, i Byxelkrok.
    Mestadels går vi 1x till söder eller till Kalmar
    Mestadels vi går igen i söder eller till Kalmar
    Postgatan 5 vi kommer att besöka i år.
    Hälsningar Marlise

    SvaraRadera
  2. Hallo Marlise , Ich kann wärmstens empfehlen Postgatan . Es ist ein kleines Restaurant , toller Service und vor allem gutes Essen. Wir sollten uns im Winter so oft bis zu Öland eines Tages kommen , wird es nicht sein, aber da der Schnee wird hier auf Öland gegangen , so dass sie eine Reise in Kürze. Herzliche Grüße Eva

    SvaraRadera