lördag 16 maj 2015

Favorit Budapest tårta

Fy vilka trista bilder det blev den här gången, men jag kan lova er att den här Budapest tårtan inte går av för hackor. Receptet som är så enkelt och smidigt har jag fått av en jobbarkompis och det behövs inga större bakkunskaper för att lyckas. Med fördel bakas tårtan dagen innan den skall serveras. Tveka inte att ge dig i kast med den här supertårtan.

Recept under bilderna






receptet

6 äggvitor
3 dl socker
1 påse marsanpulver
100 gr malda hasselnötter
3 dl grädde
1 burk mandariner
Mörk choklad och lite florsocker till garnering.

Visa äggvitorna hårt, blanda i socker, marsanpulver och malda hasselnötter. Lägg bakplåtspapper i en långpanna och smörj med lite olja på pappret). Bred ut blandningen på plåten och grädda i 15-20 min i 200 grader.

Lägg sedan en plåt över tårtan och låt den svalna.

När den svalnat så vänd tårtan så att bakplåtspappret är upp och ta bort pappret. (Det lossnar lätt då man smort tidigare med lite olja).
Vispa 3 dl grädde och bred grädden på tårtan och låt mandarinerna rinna av i en sil och lägg sedan mandarinerna på grädden och rulla ihop tårtan.
Lägg över på bricka och smält mörk choklad och ringla det lite på tårtan.
Pudra med florsocker innan servering.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar