… ja så står det i receptet på nybakade frallor i tidningen Må Bra dessutom innehåller brödet en lite oväntad ingrediens, nämligen kikärtor. Jag har aldrig bakat med kikärtor tidigare så det skall bli spännande att smaka hur de kan vara. I kväll blir det stickmöte hos mig så då kommer damerna att bli bjudna på bullarna så får vi se vilket utlåtande de får. Jag har bakat två sorter nu på morgon, dels bullarna med kikärtor och sedan en omgång med nattjästa frallor som är så enkla och smidiga att göra, de skall bara jäsa över natten och på morgon så är det bara att skjutsa in dem i ugnen och ut kommer goa frallor lagom till frukost kaffet. Receptet på nattjästa frallor hittar du
Här och receptet på kikärtsbullar hittar du under bilderna.
25 g jäst
50 g smör
5 dl mjölk
1 förpack. Avrunna kikärtor ca 230 g
2 tsk salt
11,5 dl rågsikt , ca 650 g
1. Smula jästen i en degbunke
2. Smält smör och häll i mjölken så att allt blir fingervarmt
3. Skölj kikärtorna i ett durkslag och mixa dem och rör sedan ner smeten salt och det mesta av mjölet i degbunken
4. Låt degen jäsa i 30 min
5. Vänd upp degen på ett mjölat bakbord och dela degen i 24 delar och forma till bullar
6. Låt bullarna jäsa 30 min under tiden sätter du på ugnen på 250 grader
7. Grädda bullarna 10-15 min tills de fått en vacker färg
Lycka till 🤸♂️
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar