tisdag 21 januari 2025

Dags för bak igen

Ja vad hittar man på när vinden viner knuten och det snöar på tvären, om man inte vill trotsa snöandet och ge sig ut på en skidtur så passar det väl väldigt bra att fylla frysen med exempelvis lite kakor att ha i reserv om man får oväntat besök eller helt enkelt bara mumsa i sig själv tillsammans med en god kopp kaffe.  Jag vet egentligen inte vad de heter men jag kallar dem Centerkakor eller Centergrottor för fyllningen i kakorna är en god chokladbit vid namn Center. Degen där chokladbitarna trycks ner i är väldigt enkel att tota ihop för hand eller om man har en assistens som hjälper till att få ihop degen som delas och rullas till små bollar i de små bollarna trycker man sedan ner en Center och skjuts in ugnen, enklare kan det inte bli och det är ofta en strykande åtgång på dem.

Recept under bilderna












Centerkakor
100 g mjukt smör
1 dl muscovadosocker
1 dl strösocker
1 ägg
1 krm vaniljpulver
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader

Blanda smör och de båda sockersorterna tills allt blandats väl. Tillsätt ägget och rör om addera  vaniljsocker, mjöl och bakpulver och blanda allt till en smidig deg.
Klä en minimuffinsform med små pappersformar. 
Forma degen till 26 små bollar och lägg i en boll i varje pappersform.
Sätt in plåten med bollarna i ugnen ca 10 min eller tills du ser att bollarna fått lite färg 
Tag ut formen och tryck i en bit center i varje kaka. Du behöver inte göra ett hål först, men jag gjorde ett hål först den här gången och tryckte i en Center.

Lycka till 🤸‍♂️

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar