Ofta blir det snittar som kolakakor eller chockladsnittar men så här i novent när saffransdoften sprider sig i både slott och koja så passar det väldigt bra att utveckla sitt sortiment. Jag hittade ett recept på sega härliga saffrans lussebull snittar. Det är inte så dumt att variera sig med snittkakor och få lite variation. Eftersom kroppsenergin inte har infunnit sig fullt ut ännu så blev det bara lilla baket härom dagen, två rader med kakor så det blev inte så många men naggandes goda, de blir lite lagom sega och en ljuvlig smak av saffran och russin om man nu gillar russin i kakor. Jag gillar verkligen det men har förstått att det är många som vill utesluta just russin. Hur som helst så är kakorna väldigt enkla att rulla ihop och baka ut.
Recept under bilderna
Lussesnittkakor
Sätt ugnen på 175 grader
Ingredienser
100 g rumsvarmt smör
1 msk ljus sirap
1 dl socker
1 pkt saffran
2 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Russin
Pärlsocker
Gör så här
Vispa smör, socker , sirap och saffran så det ingredienserna blandas ordentligt.
Bland sedan i de torra ingredienserna och blanda till en formbar deg.
Tillsätt russin efter smak och tycke eller uteslut det helt
Dela degen i 2 delar och rulla varje del till en korv och lägg dem sedan på en plåt med bakpapper
Platta till rullarna något och tryck lite med en gaffel så att de blir räfflade.
Strö över pärlsocker och sätt in plåten 10-12 minuter i ugnen
Lycka till 🤸♂️
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar