måndag 27 november 2017

Pannacotta med hallonsirap en julig efterrätt

Gillar du pannacotta så är den här combon perfekt. Det är så smidigt att göra pannacotta till efterätt som kan stå färdig i kylen och bara plocka fram när gästerna är på plats. Den här pannacottan med hallonsirap på toppen är så vacker med det vita krämiga fyllningen. Passar perfekt som avslutning på en god middag. Jag serverade dem i martiniglas vilket gör att de ser lite extra lyxiga ut.
 Recept under bilderna 




Pannacott med hallonsirap

4 port:
5 dl grädde
1 vaniljstång
½ dl socker
2 gelatinblad

Hallonsirap:
200 g frysta hallon
1 dl socker
1 hel stjärnanis

Blötlägg gelatinet i lite kallt vatten. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur den i en kastrull. Hacka upp skalet och låt även det följa med i kastrullen. Slå i grädde och socker. Koka upp grädde, socker och vanilj.
Låt grädden sjuda i 15-20 minuter under lock. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i kastrullen. Smält dem försiktigt under omrörning. Fördela krämen i portionsformar. Kyl pannacottan minst 3 timmar.
Gör sirapen så länge. Smält socker i en kastrull, var försiktig så det ej bränns och försök att inte röra för mycket i det. När sockret smält nästan helt är det dags att tillsätta de frysta hallonen och stjärnanis. Nu är det dags att röra. De kalla hallonen gör att sockret stelnar igen, men de smälter igen. Låt sirapen koka 10-15 minuter. Låt den svalna något och sila sen purén så du får en klar röd sirap utan kärnor.
Toppa pannacottan med ett tunt lager hallonsirap. Lycka till


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar