fredag 24 november 2017

Julgodisets tid är här

Först ut i år är Bounty. Det brukar var ett återkommande inslag i julgodisfamiljen hos oss. Det behöver inte var jul för att göra Bounty för det passar bra till alla tillfällen. De är små ljuvliga bollarna får väl ändå anses som lite av det mer nyttiga julgodiset eftersom innehållet består av kokosflingor. Nu är det bara att bestämma sig för vilka ytterligare munsbitar som skall göras i år. Förhoppningsvis finns det några kvar till julafton. I receptet står det att det blir 50 st. men då får man göra dem väldigt små. Recept under bilderna.






Bounty

Fyllning:
2 dl grädde
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
50 g smör
1 påse kokosflingor ( 200 g)

Garnering:
250 g choklad av god kvalité

Blanda ihop alla ingredienser utom kokos i en gryta och koka ihop 5-8 minuter. Tillsätt sedan kokos.
Låt svalna något innan smeten rullas till små bollar som får stelna en stund innan de  doppas i chokladen. Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar