lördag 2 juli 2016

Groto de Corgnan matkultur när det är som bäst

Något restaurangbesökman  inte får missa när man är i Valpolicella är hos George på restaurangen Groto del Corgnan. En liten och då menar jag verkligen liten restaurang med mat lagad av kärlek från minsta jordgubbe till Amarone marinerad kött av bergsbetande kor. Kocken George som är en tvärhand stor men en jäkel på att bergsbestigning. Han har dessutom varit gästkock hos Bromans i Trosa. Ja vad skall man säga om maten, sittningen är 3 1/2 tim och den ena delikatessen efter den andra plockas fram, pasta fyllda med nässlor kan låta enkelt och spartanskt men smakar hur gott som helst. Till alla maträtterna serveras viner väl avvägda och perfekt kylda. En soave till att börja med och sedan följde ripasso och amarone så klart. Mätta och nöjda tog vi oss hemmåt i natten över bergen på slingrande vägar.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar