lördag 30 april 2016

Gränsö slott i Västervik

Gränsö slott i Västervik förbereder sig för sommarens anstormning. Slottet byggdes 1850 men efter en brand 1993 så genomgick slottet en ombyggnad. Här finns härliga salonger att njuta av afternoon tee i. Dessutom finns en festvåning som är perfekt för bröllop och fester med havet som granne. Alice Babs som var uppvuxen i Västervik hade en lite skrubb på slottet som användes som loge inför sina framträdande på slottstrappan.
Vi njöt av en god lunch i det nybyggda orangeriet som vätter mot parken på baksedan av slottet.






fredag 29 april 2016

18 meter mast är nu på båten

Så var det dags för att göra båten komplett.18 m mast skulle sättas på, vilket kan vara ett litet bestyr. I år har videssutom en ny mast så enligt Kapten har det varit ovanligt mycket förberedelse innan det är dags för det stora lyftet.Tur att det finns många hjälpredor som kan hugga in. Den lille seglaren var ockå på plats för att komma med glada tillrop.
Nu väntar vi bara på lite värme innan första seglatsen kan bli av, för 5-6 grader är ingen temperatur som känns lockande för en segeltur.








onsdag 27 april 2016

Stora Rör fortfarande i dvala, men snart ni....

Om någon månad eller kanske bara någon vecka så kommer det att sjuda av liv och rörelse i hamnen i Stora Rör. Just nu känns det väldigt öde, båtarna har inte hittat sina båtplatser, Mormors bageri har inte öppnat ännu och det är oväder i luften, ömsom regn, snö och solsken. Det är väl det som kallas Aprilväder. Tur att det finns några färgklickar i naturen som väcker vår och sommarkänslor till liv efter det trista vädret som vi har på Öland just nu. 






måndag 25 april 2016

Fika på Ölands Choklad i Färjestaden

Smit in på en fika på Ölands Choklad i en härlig genuin miljö med havet som närmaste granne. Lite kallt för att sitta ute än så länge, men då går det utmärkt att njuta av handgjord god choklad, italiensk glass eller som vi frossade loss på en god Bruschetta. Naturligtvis går det utmärkt att köpa med sig choklad, the i alla de former hem. Jag tror t.o.m att det går att köpa med sig den italienska glassen hem i en glassbytta. Varför inte lyxa till det med grannarna nu till Valborg, glass och urgoda handgjorda praliner från Ölands choklad. Nu är det vår!






söndag 24 april 2016

Sjösättning i Färjestaden

I strålande solsken om en något svalt fick 38 båtar komma i sitt rätta element. Otroligt hur smidigt och smärtfritt det kan gå att få i alla båtarna utan en enda skråma eller fadäs på någon av båtarna eller vagnarna. Tur med vädret kan man påstå. Solen var med hela tiden till efter lunch då vi entligen fick lite efterlängtat regn här på Öland, det hade väl i och för sig inte behövt vara 2 grader när regnet drog över vår fina ö. April är april och då får vi räkna med ömsom sol ömsom snö.







tisdag 19 april 2016

Lågt vattenstånd och känna på vattnet bad

Inte nog med att vi har för lågt grundvatten på Öland vi har även lågt vattenstånd i sundet. Men det skall nu rådas bot med vattenförsörjningen till alla hushåll. I går påbörjades arbetet med att dra en vattenledning från Revsudden på fastlandet till Stora Rör på Öland. Hur det blir med det låga vattenståndet i sundet, ja det kan nog bara lufttrycket råda bot på. Vi har haft en vinter utan varken regn eller snö och under våren har solen strålat från en klarblå himmel, de flesta dagarna. Precis så vi vill ha det men det kostar på.... Lördagens varma väder lockade mina små barnbarn känna på vattnet bad, om det var kallt ... Fy katten, iskallt👎





måndag 18 april 2016

Nu har jag firat i dagarna tre

Jag är fortfarande mätt efter helgens alla födelsedagsmiddagar, efterrätter och tårtor. Det blir så när många skall firas på sina födelsedagar. Först fyller sonen, sedan jag och därefter lilla barnbarnet. Det bästa är att det finns många kockar som kan hjälpa till med allehand ting. Nu blir det till att sätta i gång med träningen igen. En oförglömlig helg var det i alla fall med våra fina barn och underbara barnbarn och övrig släkt. Till sommaren sticker hela gänget till Italien, Tack för att ni gjorde min dag 💕










onsdag 13 april 2016

Hela Sverige går i gult och blått

Det kändes nästan som att det var nationaldagen idag när jag tog en en liten promenad i byn. Gult och blått så långt ögat når. Gulsippor, blåsippor, skilla och så den vita mattan av vitsippor som breder ut sig i skog och mark. Varje vår är det lika fantastiskt, och lika överraskad av naturens skönhet blir i alla fall jag varje vår, var det verkligen så här vackert. Häggens vita blommor ger en försmak av examens känsla. På något sätt påminner våren om min tid som lärare, det var alltid fullt upp med lägerskola, exkursion, fågelskådning, myrspaning som sedan kulmininerade i examensdagen. Trots att det var många år sedan jag lämnade skolans värld så finns minnena kvar.










måndag 11 april 2016

Ekerums konsthall

En av vårens höjdpunkter på Öland är besök på konsthallen på Ekerum. Ett besök där är bara ett måste. Kjell Engman har alltid en utställning med glas. I år heter utställningen Travellers - Livet är en resa som vi alla färdas på vare sig vi vill det eller ej och det går inte alltid smärtfritt. Så beskriver Kjell Engman sin utställning. Helt magisk att få följa med på livets resa.
Tavlor av Larissa Stenlander och Caroline af Ugglas sprider alltid glädje, underfundighet och lycka.
Ja det finns tavlor för alla tycken och smak.