måndag 19 maj 2014

Rice krispies-pavlova med vaniljsmörkräm och bär

Jag brukar göra en det här receptet som en tårta, men hittade ett recept på Halv 8 hos mig på bakelser,  och inte vilka bakelser som helst. Lite väl stora men såå goda. Nästa gång får det blir den mindre varianten. Enkla att göra och allt går att förbereda dagen innan. Receptet under bilderna.








Rice krispies -Pavlova med vaniljsmörkräm och bär 
4 port ( 6 st om man väljer att gör dem lite mindre)
Marängerna
2 ägg
1 dl socker
2 dl Rice krispies

Vaniljsmörkräm
2 äggulor
0,5 dl socker
0,5 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
45 g smör
1 tsk vaniljsocker

Garnering
3 dl vispgrädde
Bär helst färska


Vispa äggvitor med socker till hårt skum, vänd därefter ner rice krispen i smeten. Klicka ut 4 runda maränger på bakplåtspapper. Grädda i 125 grader ca 60 min.

Vispa under tiden i hop vaniljsmörkrämen  på svag värme, rör hela tiden. Ställ krämen svalt.

Bred på smörkrämen på marängen därefter ett lager grädde, garnera med bär, underbart gott!!

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar