Rice krispies -Pavlova med vaniljsmörkräm och bär
4 port ( 6 st om man väljer att gör dem lite mindre)
Marängerna
2 ägg
1 dl socker
2 dl Rice krispies
Vaniljsmörkräm
2 äggulor
0,5 dl socker
0,5 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
45 g smör
1 tsk vaniljsocker
Garnering
3 dl vispgrädde
Bär helst färska
Vispa äggvitor med socker till hårt skum, vänd därefter ner rice krispen i smeten. Klicka ut 4 runda maränger på bakplåtspapper. Grädda i 125 grader ca 60 min.
Vispa under tiden i hop vaniljsmörkrämen på svag värme, rör hela tiden. Ställ krämen svalt.
Bred på smörkrämen på marängen därefter ett lager grädde, garnera med bär, underbart gott!!
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar