måndag 18 februari 2013

God Morgonbröd

 
Hittade ett gott bröd på Sanna Ehdins blogg, fylld med nyttigheter. Lätt att baka, lite väl kompakt kanske för att jag inte tog så jag tog så mycket smör som det står i receptet
 


Här är receptet:
God Morgonbröd - ett stort bröd
  • 50 g smör
  • 1 dl kallpressad kokosolja
  • 2 msk vatten
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 1/2 dl linfrön
  • 2 dl solroskärnor
  • 1 1/2 dl kokosflingor
  • 125 g mandlar, grovt hackade
  • 4-5 ägg
  • 1 matsked mald kardemumma
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk havssalt

  • Sätt ugnen på 170 grader.
  • Blanda ner fiberhusken i vatten och flytande olja och låt svälla i 5 minuter.
  • Blanda linfrön, solroskärnor, kokos och mandlar med en mixerstav så att de finfördelas lite.
  • Blanda sedan samman alla ingredienser till en deg som blir kletig och hälls ut på en smord bakplåt och formas till ett runt bröd (ca 7-8 cm högt och 20-25 cm i diameter).
  • Låt stå i ugnen på 170 grader i 60 minuter eller längre, beroende på hur sprött du vill ha brödet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar