lördag 29 juni 2013

Underbara Fredag

sista arbetsdagen innan semester, så gött.. Det skall bli så skönt att bara ta dagen som den kommer, lata sig när andan faller på och ligga på stranden och läsa och lyssna på sommar i P1 det är verkligen semester. Visst det kommer att bli lite arbete också som alltid och inte att förglömma seglatsen hem med båten, det kommer att bli en lång tur men förhoppningsvis full av vackra vyer ut med kusten från Stockholm till Öland. St.Annas skärgård skall visst vara fantastiskt fin.
Efter jobbet idag stannade jag till på Bremersons Kalmar Saluhall de har något de kallar Fredagsmys, en liten låda med lite delikatesser i form av goda ostar, små korvar, parmaskinka och ljuvliga oliver och till detta ett gott bröd, det är så perfekt och så lagom en fredag kväll när orken tryter för matlagning.
Fast jag orkade fixa till en chokladmousse, serverade med jordgubbar och lite mynta, så gott.

Ett enkelt recept för 6 små glas
100 g choklad 70 %
3 dl vispgrädde
2 äggulor




1 msk Raw Cacao Nibs

Smält chokladen på tallrik över kokande vatten, vispa grädden lätt och tillsätt äggulorna och rör ner den smälta chokladen. Jag rörde ner 1 msk Raw Cacao Nibs som ger en något bitter smak och lite mer crunchy konsistens. Garnera med jordgubbar och lite mynta


 
 

1 kommentar: