Av någon märklig anledning är det en strykande åtgång av müsli i vårt hushåll, det kan faktiskt vara så att den är riktigt god och att den inte innehåller något extra socker som de flesta köpta produkterna gör. Det känns som en bra start på dagen med yoghurt och den nyttiga hemmagjorda müslin. Vill man söta till den något så kan man rosta fröna med honung så får man den där crunches. Den här gången tog jag extra allt, ni vet det där när det ligger öppnade påsar med mer eller mindre halvtomt innehåll. Så det var bara att tömma alla påsar med torkad frukt och nötter. Som vanligt är det enkelt att göra den här müslin, allt på en plåt och in i ugnen en stund och sedan fylla med torkad frukt och hör och häpna den här gången strösslade jag över mörk choklad. På tal om choklad till frukost, så kommer jag alltid att tänka på när jag som ung var på en gymnastiktävling i Holland och bodde hemma hos en familj och där serverades chokladplattor som man skulle lägga på mackan, då kändes det som Eldorado men kanske inte optimal uppladdning för en tävling men gott var det.
Recept under bilderna
Ingredienser:
2 dl havregryn
3 dl helt bovete
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1/2 dl hela linfrön
1 msk honung
1 msk kokosolja
1 msk vatten
Valfri mängd nötter
Valfri mängd torkad frukt
Och valfri mängd mörk choklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader
Blanda bovetet, havregryn, solrosfrön ,linfrön och nötterna so kan vara lite hackade för mindre bitar i en bunke
Bland honung, vatten och kokosolja och häll över de torra ingredienserna och rör om ordentligt
Häll blandningen på en plåt och ställ in i ugnen ca 20 min och rör om blandningen ett par gånger under tiden som den står i ugnen
Ta ut och låt svalna och tillsätt sedan den torkade frukten och ev lite choklad, både frukt och chokladen kan uteslutas men… det är väldigt gott i.
Lycka till 🤸♀️
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar