Fantastiskt goda knäckebröd är de här fröknäcke bröden. De är så enkla att röra ihop och det går på ett litet kick. 60 minuter i ugnen och sedan är det bara att njuta. Jag hade varken solrosfrö eller pumpa kärnor hemma så det fick bli pinjenötter istället Den här gången. En plåt kan låta mycket men hos oss är det en strykande åtgång på dem. Lite ost och en god kopp te, blir en fantastisk kombo.
Receptet på fröknäcke under bilderna
Fröknäcke
1 plåt
½ dl hela linfrön
½ dl sesamfrön
½ dl solrosfrön
½ dl pumpakärnor
2 tsk fiberhusk
1 ½ dl bovetemjöl
1–2 krm salt
ev. 1 tsk rosmarin
½ dl rapsolja
2 dl vatten, kokhett
Garnering
flingsalt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 160
grader. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Rör om ordentligt.
2. Tillsätt olja och
det kokheta vattnet. Rör om tills smeten blir geléaktig.
3. Kavla ut degen mellan
två bakplåtspapper, till en tunn kaka som täcker hela papperet. Ta bort det
övre papperet och strö lite flingsalt över degen. Lägg det på en ugnsplåt.
4. Grädda brödet mitt
i ugnen i 60–70 min. Låt det svalna på plåten innan du bryter brödet i bitar.