lördag 28 februari 2015
Man tager vad man haver sa Kajsa i Varg
fredag 27 februari 2015
Hälsodryck i förkylningstider
torsdag 26 februari 2015
Magiskt skimmer över Öland
onsdag 25 februari 2015
Nu händer det grejer
tisdag 24 februari 2015
Metrologiska våren har kommit till Öland
onsdag 18 februari 2015
Små kladdkakor i folieformar
måndag 16 februari 2015
Goda brödbullar på långpanna
Ett brytbröd med dinkel.
16 st
5 dl mjölk
50 g jäst
250 g kesella, 1 procent eller 10 procent
1 ½ tsk salt
½ dl linfrön
2 dl grovt dinkelmjöl
2 dl grovt rågmjöl
ca 8 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Värm mjölken till 37 grader och häll den i en bunke. Rör ut jästen i mjölken.
2. Tillsätt kesella, salt, linfrön, dinkel-, råg- och vetemjöl, lite i taget. Knåda ihop allt till en smidig deg.
3. Låt degen jäsa under bakduk i 40 min.
4. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda igenom den ordentligt.
5. Dela degen i två bitar och rulla ut dem till två längder. Dela varje längd i ca 8 lika stora bitar och rulla dem till totalt 16 bollar.
6. Lägg degbollarna intill varandra på en plåt med bakplåtspapper och strö lite vetemjöl över dem. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.
7. Grädda bröden mitt i ugnen i 15–20 min.
8. Låt bröden kallna på ett galler under bakduk.