Vill bara tipsa om en sommardröm som jag brukar baka lite snabbt på sommaren. Inget krångel med ugn eller tid att passa utan botten skall in i kylen en liten stund. Botten består av digistive kex och smör, men i bland får man ta vad man haver och eftersom jag inte hade några digistive hemma så fick jag ta kornmo och lite jordnötssmör. I bland blir det topping av blåbär ibland hallon eller jordgubbar det är bara fantasin som sätter gränser.
recept under bilderna
Ingredienser
1 burk kondenserad mjölk ca 400 g
150 g smör
300 g digistive botten blir ganska tjock så tag 200 g om du vill ha den lite tunnare
1 st dubbeldajm
1 liter jordgubbar alt 1/2 l hallon alt 1/2 l blåbär
3 dl vispgrädde
- Gör så här
- Klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie.
- Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme.
- Rensa och dela jordgubbarna. Finhacka daimen. Vispa grädden fast och blanda med 2/3 av daimkrosset.
- Lossa kanten från bottnen. Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen. Spritsa eller bred daimgrädden över. Ställ kallt fram till servering.
- Vid servering: Toppa med jordgubbar och resterande daimkross.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar