Recept under bilderna
Skållning
3 msk chiafrön
Ingredienser
Skållning
3 msk chiafrön
2 dl boveteflingor
2 1/2 kokande vatten
Deg
3 dl ljummet vatten
25 g jäst
3 tsk salt
3 msk honung
2 msk kokosolja eller annan olja
2 tsk brödkryddor
3 msk kokosmjöl
6 dl bovetemjöl
2 dl lingon, tranbär eller valfria nötter eller blanda som du vill
Till formen
Rapsolja
Bovetemjöl
Sesamfrön
- Skållning: Blanda bovete och chiafrön i en bunke. Koka upp vatten och rör ner. Låt svälla i 30 minuter.
- Deg: Värm vattnet till 37° (fingervarmt). Smula ner jästen i en bunke. Rör i vattnet, honung och kokosolja tills jästen lösts upp. Tillsätt den skållade boveteblandningen, brödkryddor, och salt. Arbeta in mjölet väl. Tillsätt bären eller nötternai degen.
- Smörj en tvålitersform väl med rapsolja. Bröa med sesamfrön, och bovetemjöl. Degen blir lös, så klicka ner den i formen . Låt jäsa under bakduk i 45 minuter.
- Sätt ugnen på 200°.
- Grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 45–50 minuter tills det har fått fin färg. Låt stå i formen i cirka 5 minuter. Stjälp upp brödet på galler och låt svalna under bakduk
Lycka till 🤸♀️
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar