Fy vilka trista bilder det blev den här gången, men jag kan lova er att den här Budapest tårtan inte går av för hackor. Receptet som är så enkelt och smidigt har jag fått av en jobbarkompis och det behövs inga större bakkunskaper för att lyckas. Med fördel bakas tårtan dagen innan den skall serveras. Tveka inte att ge dig i kast med den här supertårtan.
Recept under bilderna
receptet
6 äggvitor
3 dl socker
1 påse marsanpulver
100 gr malda
hasselnötter
3 dl grädde
1 burk mandariner
Mörk choklad och lite
florsocker till garnering.
Visa äggvitorna hårt,
blanda i socker, marsanpulver och malda hasselnötter. Lägg bakplåtspapper i en
långpanna och smörj med lite olja på pappret). Bred ut blandningen på plåten
och grädda i 15-20 min i 200 grader.
Lägg sedan en plåt
över tårtan och låt den svalna.
När den svalnat så
vänd tårtan så att bakplåtspappret är upp och ta bort pappret. (Det lossnar
lätt då man smort tidigare med lite olja).
Vispa 3 dl grädde och
bred grädden på tårtan och låt mandarinerna rinna av i en sil och lägg sedan
mandarinerna på grädden och rulla ihop tårtan.
Lägg över på bricka
och smält mörk choklad och ringla det lite på tårtan.
Pudra med florsocker
innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar